Ensivaikutelma tehdään vain kerran

Kun asunto ensimmäistä kertaa julkaistaan markkinoille, on ensisijaisen tärkeää tehdä paras mahdollinen ensivaikutelma.

Tänä päivänä suurin osa asunnoista ostetaan enimmäkseen tunteella. Tunne siitä, että tässä kodissa päästään elämään onnellista elämää – oli kyseessä sitten ensiasunto, perheen yhteinen uusi koti tai avioeron jälkeinen uusi alku – meidän tehtävämme on luoda se fiilis parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi ennen asunnon myyntiin laittoa myyjän kannattaakin kiinnittää huomiota oman asuntonsa pieniin yksityiskohtiin sekä valmistella asunto kuntoon ennen valokuvausta sekä esittelyitä.

Puuttuvat listat, revenneet tapetit, tummuneet sisäkatot, lommoiset väliovet, palamattomat lamput ja halkeilleet kylpyhuoneen silikonisaumat. Nämä kaikki ovat asioita, jotka vaikuttavat olennaisesti koko asunnon yleisilmeeseen ja sitä kautta myös ostajan fiilikseen. Ota siis remonttitaitoinen henkilö avuksi ja viimeistele asunto kuntoon. Kun asunnon pienet remontit on hoidettu valmiiksi, on vuorossa vielä ehkä se tärkeämpi osa ensivaikutelmaa, nimittäin siisteys.

Siisti ja siivottu koti antaa ostajalle fiiliksen, että koko asunnosta ja sen kunnosta on pidetty hyvää huolta, eli tähän kannattaa ehdottomasti panostaa.

Pyyhi siis pölyt pois tasoilta, pese heijastavat pinnat sormenjäljistä puhtaiksi sekä panosta ennen kaikkea keittiön ja kylpyhuoneen siisteyteen. Ostajat haluavat usein tutustua keittiön kaapistoihin, kodinkoneisiin ja niiden toiminnallisuuteen, joten on hyvä puhdistaa myös laatikoiden, uunin sekä ennen kaikkea roskakaapiston sisäosat. Kylpyhuoneessa puolestaan kannattaa pestä kunnolla kaikki kalkkitahrat pois laatoista ja suihkusta, puhdistaa lattiakaivot hiuksista sekä wc-istuin tahroista. Vaihda siistit ja neutraalit pyyhkeet sekä poista ylimääräiset purkit ja purnukat. Nyrkkisääntönä näissä toimii less is more eli vähemmän on enemmän. Muutenkin suosittelemme aina pistämään kaikki ylimääräiset, persoonalliset ja henkilökohtaiset tavarat ja esineet piiloon, jotta asunto näyttäytyisi ostajalle mahdollisimman neutraalina, helpottaen ostajaa kuvittelemaan omat tavaransa asuntoon. Mitä vähemmän persoonallisia tavaroita asunnossa on, sitä enemmän se houkuttelee paikalle potentiaalisia asiakkaita.

Avara ja valoisa asunto on monella uutta asuntoa etsivällä toiveissa. Panosta siis siihen, että huoneessa on mahdollisimman vähän tavaraa, valaistus on kunnossa ja sälekaihtimet on nostettu ylös. Esimerkiksi yhdessä kohteessa poistettiin lasten makuuhuoneesta suurehko televisio myynnin ajaksi, jolloin tilasta saatiin heti avarampi. Myyjäkin totesi huoneen näyttävän jopa isolta!

Ennen esittelyn alkua meillä on usein tapana tulla hyvissä ajoin paikalle ja silloin katsomme viimeisen silauksen, tuuletukset sekä valaistukset kuntoon esittelyä varten! Meiltä saat myös hyvin kattavat ohjeet, kuinka valmistautua valokuvaukseen sekä esittelyihin, joten ota yhteys omaan välittäjääsi ja kysy lisää!