Näin valmistaudut arviokäynnille

Välittäjän tekemä arviokäynti on ensimmäinen askel kohti oman asunnon myyntiä.

Olemme koonneet alle muutamia vinkkejä, jotta asunnonvaihto sujuisi mahdollisimman mukavasti.

Arviokäynnin tarkoitus on tutustua mahdollisimman tarkkaan myytävään kohteeseen, jotta osaisimme arvioida myyntihinnan mahdollisimman realistisesti.

Jo ennen arviokäyntiä välittäjämme on tutustunut asunnon sijaintialueeseen ja sen palveluihin. Myös alueella toteutuneiden kauppojen myyntihinnat on käyty läpi, jotta saadaan tarkempi kuva alueen hintatasosta. Mikäli alueella on palveluja tai muita asioita, joihin olet ollut erityisen tyytyväinen, kerro niistä lisää välittäjällemme. Nämä tiedot ovat myös ensiarvoisen tärkeitä, jotta voimme kertoa ostajalle kaiken mahdollisen, mikä edesauttaa ostajaa tekemään ostopäätöksen ja välittäjäämme hinnoittelemaan asunnon realistisesti.

Jos olet myymässä osakehuoneistoa, ota valmiiksi esille mahdollisimman paljon sinulla yhtiöstä olevia tietoja. Nämä ovat esim. viimeisin yhtiökokouksen esityslista liitteineen, yhtiöön tehdyt ja tulevat remontit, energiatodistus ja yhtiöjärjestys. Huoneistosta on hyvä olla myös muitakin tietoja valmiina, kuten remonttihistoria: koska remontit on tehty, kenen toimesta ja onko ollut tarvetta hakea muutoslupaa taloyhtiöltä.

Jos olet myymässä kiinteistöä, on hyvä kertoa mahdollisimman tarkasti rakentamistavasta, rakennusmateriaaleista ja kiinteistön muista ominaisuuksista. Mikäli kiinteistöstä on olemassa rakennusaikaan tehty rakennustapaselostus, saa siitä helposti tarpeelliset tiedot. Muita dokumentteja, joita on hyvä ottaa esille, ovat rakennuspiirustukset, pohjakuva, viimeisin kiinteistöverolippu, tiedot sähkökulutuksesta, sekä energiatodistus ja mahdollinen tiiveysmittausraportti. Tulee kuitenkin muistaa, että mitä vanhempi rakennus on, yleensä sitä vähemmän dokumentteja siitä löytyy. Tällöin onkin tärkeää selvittää jo hyvissä ajoin rakennuksen kunto ja mahdolliset riskirakenteet, jotta ostaja saisi mahdollisimman tarkat tiedot kiinteistön ominaisuuksista, joiden pohjalta voi tehdä ostopäätöksen. Mikäli rakennuksen kunnossa jokin epäilyttää myyjää, on hyvä teettää jo ennen myynnin aloittamista kuntotarkastus.

Mikäli kiinteistölle ei ole laadittu lain edellyttämää energiatodistusta, on hyvä tilata se ennen myyntiä.
Jos tarvitset lisätietoa energiatodistuksesta tai sen laatimisesta, voit ottaa yhteyttä välittäjäämme. Me kerromme mielellämme lisää.

Pitääkö asunto siivota arviokäyntiä varten?

Kun asunto on myynnissä, kannattaa aina korostaa ja esitellä ja sen parhaita puolia. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että kaikki välittäjämme ovat ammattilaisia ja osaavat kiinnittää huomion oleellisiin seikkoihin, vaikka ikkunat olisivatkin pesemättä tai lelut lattialla.

Kuinka kauan aikaa kannattaa varata arviokäyntiä varten?

Tarvittava aika riippuen kohteesta ja sen koosta, mutta aikaa on aina hyvä varata vähintään tunti. Mitä isompi kohde on, sen enemmän aikaa kannattaa varata. Olisi hyvä, että kaikki asunnon omistajat olisivat arviokäynnin aikana paikalla, näin saamme asunnosta kaikki mahdolliset tiedot.

Kun olemme tutustuneet kokonaisuudessaan asuntoosi, läpikäymme yhdessä myyntistrategian, joka on personoitu juuri sinun asunnollesi. Myyntistrategian laadinnan yhteydessä teemme asunnollesi personoidun myynti- ja markkinointisuunnitelman, annamme hinta-arvion toteutuvasta myyntihinnasta ja tarjouksemme välityspalkkiosta.

Kutsu meidät maksuttomalle arviokäynnille kotiisi täyttämällä yhteydenottolomake alla

Ota yhteyttä

  • Ota yhteyttä

    Valitse mistä palveluista haluaisit kuulla lisää niin otamme sinuun yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.