Unelmien kesämökit

Suomalaiseen kesään kuuluu vahvasti kesämökit ja näin kesän lähestyessä kesämökkien sesonki käynnistyy myös asuntokaupan saralla. Varsinkin tänä keväänä poikkeustilanteen takia kesälomasuunnitelmat menevät monessa perheessä uusiksi ja ulkomaan matkojen sijaan kesälomia halutaan viettää mieluummin kotimaassa – ja mikä olisikaan sen parempi paikka nauttia kesästä kuin oma mökki!

Erilaisia mökkiunelmia sekä unelmamökkejä löytyy varmasti jokaiseen makuun, haaveilitpa sitten mahdollisimman helppohoitoisesta ja vaivattomasta kesämökistä järven rannalla, ihastuttavasta puutarhamaisesta mummunmökistä kuivalla maalla tai rouheasta saaristomökistä kallioisessa ja karussa miljöössä meren äärellä – tarjontaa löytyy! Tässä esittelemme muutamat unelmien kesämökit!

Ihastuttava höylähirsimökki saaristomaisemissa

Kuvankaunis ja luonnonläheinen Pappeluodon saari sijaitsee Kustavissa, jonne saavutaan mantereelta vesiteitse ja lyhimmillään matka on vain muutamia minuutteja pienellä veneellä. Tällä mökillä nautit aamukahvit omalla terassilla katsellen pitkälle kauniiseen saaristoon – upeampia maisemia saa todella hakea! Kiinteistöllä on näppärän kokoinen mökki, jossa on tupakeittiö sekä alkovi sekä mökin ulkopuolella on pieni kesäkeittiö. Tämän saman rakennuksen yhteydessä on myös sauna, jossa on pieni pesutila. Mökin edustalle on rakennettu todella suuri ja näyttävä terassi, josta jatkuu rappuset aina rantaan ja laiturille saakka. Laitureita onkin tällä kiinteistöllä kaksin kappalein, joten voit päättää veneesi mukaan, kummalle laiturille haluat saapua.

Korkeatasoista vapaa-ajan asumista myös talvisin

Tämä upea uudiskohde Seinäjoella tarjoaa laadukasta ja korkeatasoista vapaa-ajan asumista vaativammallekin mökkeilijälle. Talviasuttavan järvenrantahuvilan miljöössä arjen stressi ja kiireet unohtuvat takuuvarmasti. Yhdistetyn olohuone/keittiötilan vaaleasävyisiin pintamateriaaleihin tuo lisäsäväyksen korkealaatuinen tyylikäs tumma keittiö. Reilun kokoiselle katetulle terassille on käynti sekä olohuoneesta että pesuhuoneesta. Varaava takka säästää lämmityskuluissa ja oma, lapsiystävällinen ranta on perheen pienimmille turvallinen.

Idyllinen hirsimökki järven rannalla

Miltä kuulostaisi herätä rauhalliselta saarelta, sympaattisesta mökistä auringon noustessa isolta järven selältä? Oman veneen saa parkkiin helposti mökin edustalle ja aamu-uinnille pääsee pulahtamaan omalta 12 m laiturilta raikkaaseen Kyrösjärveen. Vuonna 2008 rakennettu hirsimökki isolla terassilla siirtosaunoineen majoittaa helposti 8-10 henkilöä. Auringosta voi nauttia aamusta iltaan asti, sillä mökki on niemen kärjessä. Oleskeluranta on suunnattu länteen. Koko saaritontti on yhteensä 2,57 ha ja naapurimökeistä ei ole häiriötä, koska koko Kaksoissaaressa on vain kolme mökkiä. Muut mökit sijaitsevat toisella puolella saarta.

Vehreä paratiisi Paraisissa

Tämä ison ja suojaisan tontin mökki sopii helppoa mökkeilyä haluavalle, sillä autolla pääsee mökin pihaan saakka. Pihapiiri on nurmikkoista, mutta tontilla on reilusti tilaa esimerkiksi kasvimaalle tai istutuksille. Oma hiekkaranta ja laituri, josta voi pulahtaa vaikka aamu-uinnille, sijaitsevat noin 100 m päässä päämökistä. Vuonna 1980 valmistuneessa päärakennuksessa on iso, yli 20 neliön terassi, jossa voi aamukahvia juodessa ihastella rauhallista ja vehreää ympäristöä. Kesän lopussa on mahdollisuus nauttia oman pihan sadosta, sillä pihapiirissä on niin marjapensaita kuin omenapuitakin. Päärakennuksen lisäksi tähän viihtyisään mökkikokonaisuuteen kuuluvat saunarakennus, vierasmökki, vaja ja leikkimökki. Erillinen vierasmökki sekä saunamökissä oleva kotoisa tupa, takaavat runsaasti tilaa myös vieraille.

Alkuperäistä 50-luvun nostalgiaa Naantalin Röölässä

Meren rannalla Naantalin Röölässä sijaitsee tämä hurmaava vuonna 1952 rakennettu tiilirakenteinen, rapattu talo, jonka asuintilat ovat kahdessa kerroksessa ja lisäksi kellarikerros. Sisätilat huokuvat alkuperäistä, 50-luvun nostalgiaa, joten tässä on erinomainen mahdollisuus remonttitaitoiselle! Rantaviivaa tällä kiinteistöllä on noin 70 metriä, joka aukeaa etelän suuntaan ja lapsiystävällinen osin hiekkapohjainen ranta viehättää lapsiperhettä. Porakaivo sekä sähköliittymä tekevät mökkeilystä miellyttävämpää ja koska tämä on todellinen monien mahdollisuuksien kohde, on tämä kiinteistö mahdollista muuttaa vakituiseen asumiseen! Rakennusoikeuttakin löytyy huimat 310 m².