Miksi valita kiinteistönvälittäjä myymään asuntosi?

Elämän suurimpiin tapahtumiin kuuluu monella varmasti asunnon ostaminen sekä myyminen – onhan kyseessä yleensä oma koti sekä ennen kaikkea taloudellisesti merkittävä tapahtuma. Oman asunnon myyminen itse voi kuitenkin olla hyvin aikaa vievä projekti sekä vaatia erityistä osaamista, ja vaikka tänä päivänä oman asunnon myymiseen on olemassa paljon erilaisia työkaluja, uskomme silti, että ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän avulla teet paitsi turvallisemmat kaupat, niin saat asunnostasi myös paremman hinnan.

…….

Oikean hinnan määritys

Ammattitaitoisena kiinteistönvälittäjänä osaamme arvioida asunnon hinnan oikein. Me tunnemme asuinalueen, alueen markkinatilanteen sekä olemme tutustuneet alueen toteutuneisiin kauppahintoihin. Asunnon arvon määrittämisessä me välittäjät osaamme ottaa huomioon asuntosi myyntivalttien lisäksi myös taloyhtiön tilanteen, mahdolliset tulevat remontit sekä esimerkiksi alueen kaavoitustilanteen – nämä asiat, kun ovat ostajan ostopäätöksen kannalta merkittäviä asioita.

Koska yleensä myyjälle asunto on oma rakas koti, voi myyjän hinta-arvio olla joskus hieman liian optimistinen – onneksi me kiinteistönvälittäjät osaamme katsoa arvioitavaa asuntoa puolueettomasti. Meidän tehtävämme on saada myyjälle paras mahdollinen hinta, joten oikean hinnan määritys on erityisen tärkeää. Realistinen hintapyyntö heti myynnin aluksi takaa sen, että tavoitamme kaikki potentiaaliset ostajaehdokkaat ja parhaassa tapauksessa, kun hinta on oikea, saadaan aikaan kilpailutilanne, jolloin asunnon hinta saattaa nousta jopa yli pyydetyn hinnan.

Aninkainen Kiinteistönvälitys

….

Turvallisuus

Me kiinteistönvälittäjät tunnemme asuntokaupan lainsäädännön kaikkine koukeroineen sekä toimimme Hyvän Välitystavan mukaan. Me selvitämme aina tarkoin kaikki taustat niin taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta kuin mahdollisista kaavamuutoksistakin. Selonotto- sekä tiedonantovelvollisuutemme sitoo meitä selvittämään kaiken mahdollisen sekä antamaan ostajalle kaiken mahdollisen tiedon, jotta ostaja tietää tarkoin mitä on ostamassa. Kysymmekin myyjältä aina mahdollisimman kattavasti tietoa niin asunnosta, yhtiöstä kuin alueestakin ja välittäjän sekä myyjän saumaton yhteistyö onkin ensiarvoisen tärkeää.

Ennen kuin julkaisemme uuden kohteen myyntiin, olemme tehneet valtavan taustatyön selvittääksemme kaiken mahdollisen tiedon. Tietotaitomme ansiosta osaamme tulkita taloyhtiön dokumentteja oikein aina tilinpäätöksistä toimintakertomuksiin ja selvitämme mieltä askarruttavat, lisätietoja vaativat kysymykset suoraan isännöitsijältä. Kiinteistön myynnissä selvitämme lisätiedot niin verottajalta, rakennusvalvonnasta kuin rakennuksen ominaisuuksistakin. Jokaisesta kohteestamme laadimme kattavan, monisivuisen esitteen, josta ostaja löytää kaiken tarvitsemansa tiedon. Ammattilaisina osaamme myös selittää nämä kaikki asiat ostajalle, jotta ostaja tietää tarkoin mitä on ostamassa.

Tiesitkö? Ostajan on turvallisempaa ostaa asunto välittäjän kautta, sillä silloin häntä suojaa kuluttajansuoja.

……

Kaikkien ostajien tavoittaminen

Kun asunto on myynnissä välittäjällä, on ostajan helpompi lähteä katsomaan asuntoa. On tutkittu, että suomalainen ostaja ei välttämättä halua tulla asuntoesittelyyn, mikäli esittelyssä on itse asunnon myyjä paikalla, jolloin pahimmassa tapauksessa potentiaalisia ostajia jää kokonaan pois eikä myyjä saa parasta mahdollista hintaa. Kiinteistönvälittäjän avulla saadaan neutraali ilmapiiri myytävään kohteeseen ja näin myös tavoitetaan kaikki potentiaaliset ostajat.

…..

Aninkainen kiinteistönvälitys

….

Säästät aikaasi

Kuten aiemminkin jo mainittiin, voi asunnon myynti olla hyvinkin aikaa vievä projekti. Ei pelkästään asunnon myyntiin julkaiseminen tai asuntoesittelyiden pitäminen, vaan sen lisäksi aikaa vie ostajien yhteydenottoihin vastaaminen, kysymysten selvittäminen, esittelyiden järjestäminen sekä tarjousneuvottelut, sopimukset, paperityöt, kaupanteon varaaminen, kauppakirjan laatiminen… Tekemistä riittää.

Me teemme asuntokaupoistasi sinulle mahdollisimman huolettomat. Pidämme huolen, että toimeksiantosopimukset ovat juridisesti oikein, myyntikohteesta otetaan laadukkaat ja ammattitaitoiset valokuvat, teemme houkuttelevan myynti-ilmoituksen, panostamme markkinointiin ja aktiivisesti etsimme oikean ostajan asunnollesi. Me myös pidämme jatkuvasti yhteyttä myyjään, jolloin myyjänä tiedät koko ajan missä mennään!

……

Paras mahdollinen lopputulos

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä omaa kattavan tietotaidon lisäksi myös erinomaiset neuvottelutaidot. Me välittäjät haluamme saada aina parhaan mahdollisen lopputuloksen ja kokemuksemme ansiosta hallitsemme myyntivaltit ja argumentit. Vaativimmissakin tarjousneuvotteluissa langat pysyvät käsissämme ja osaamme ottaa huomioon sekä myyjän että ostajan ja neuvotella kaikkia osapuolia miellyttävän lopputuloksen.

Kun tarjousneuvotteluissa on päästy kaikkia ilahduttavaan lopputulokseen, laadimme kauppakirjat ja huolehdimme, että ne ovat juridisesti oikein. Olemme yhteydessä niin myyjän kuin ostajankin pankkeihin, varaamme kaupantekoon kaikille sopivan ajan ja teemme kauppojen jälkeen tarvittavat ilmoitukset niin verottajalle kuin isännöitsijällekin.

Me haluamme, että Sinä pääset hyvällä mielellä kotiin.

Blogipostauksessa on hyödynnetty Aninkainen Turku Portsan yrittäjän, kiinteistönvälittäjä Sanna-Mari Östermanin ammattitaitoa.

Kutsu meidät arviokäynnille

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.