Intohimona sisustus- Kurkistus Hennan unelmakotiin

Henna Lempiäinen asuu miehensä ja lastensa kanssa Klaukkalassa, n. puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Parin ensimmäinen yhteinen koti sijaitsi aivan Helsingin ydinkeskustassa. Ensimmäisen lapsen synnyttyä he muuttivat ensin hieman kauemmaksi Espooseen, josta myöhemmin vielä toisen lapsen synnyttyä vei tie lopulta Klaukkalaan 1995- rakennettuun kaksitasoiseen paritalon puolikkaaseen. Klaukkalan kodissa on ollut hyvin tilaa kasvaneelle perheelle. Paritalossa on oma piha, jossa lapset voivat leikkiä ja koko perhe voi nauttia ulkoilusta.

Henna pitää Instagramissa suosittua @henna.kotona sisustustiliä, johon hän jakaa upeita kuvia sisustuksestaan. Pyysimme Hennaa kertomaan matkastaan sisustajana ja kertomaan hieman vinkkejä, kuinka pystyt helposti toteuttamaan samanhenkisen sisustuksen.

Seuraa Hennaa Instagramissa @henna.kotona

”Tieni sisustajana on ollut hieman myöhäisherännäinen. Aloin vasta muutamia vuosia sitten seuraamaan sosiaalisen median erilaisia sisustusryhmiä, mutta oma tyylini oli vielä pahasti hakusessa. Seilasin tietynlaisen bling- vaiheen kautta vintage- tyylin maailmaan ja sitä kautta boho- sisustamiseen. Aloitin Instagramissa pitämään tiliäni @henna.kotona juurikin vintage boho- tyylillä. Yhtäkkiä bohon tyttömäisyys ja hempeys alkoi tuntua vieraalta, joten laitoin kiertoon kaikki ihanat sisustusaarteeni ja päätin aloittaa puhtaalta pöydältä. Alkuun olin hieman hukassa, koska Instagram tarjosi niin paljon kaikkea ihanaa, etten oikein tiennyt enää mikä minun juttuni varsinaisesti on. Ihastuin lopulta tietynlaiseen pehmeään minimalismiin ja huomasin haikailevani monien ajattomien sisustusklassikoiden perään. 

Oma sisustustyylini on nyt lopulta muotoutunut pitkälti neutraalin välipaletin pohjalle. Kuvailisin sitä pehmeän minimalistiseksi skandityyliksi, josta löytyy pieniä flirttiä japandin suuntaan.

Meidän kotimme on tyypillinen ”ysärilaatikko” joka ei turhia prameile arkkitehtuurillaan eikä sinänsä herätä minkäänlaista wau- efektiä. Minulle oli tärkeää luoda kotiin kaunis ja seesteinen tunnelma sisustuksen voimin. Olen aikamoinen seinien himomaalaaja ja olen koko ajan hienosäätänyt olohuoneen seinän sävyä sopimaan kalusteisiimme ja ulkoa tulevaan valoon. Tämänhetkiseen hyvin neutraaliin greigeen maalipintaan olen ollut nyt toistaiseksi tyytyväinen. Tavoitellessa rauhallista ja seesteistä tilaa seinäpinnat ovat mielestäni tärkeä osa kokonaisuutta. Seinäpinnat tuovat sisustukseen valoa ja pehmeyttä, mikä nostaa huonekaluja esiin niin, että kokonaisuus toimii yhdessä kauniisti.

Jos haluat luoda samantyyppistä tunnelmaa kuin meillä, niin tässä muutama vinkki:

  • Luonnonmateriaalit. Näitä meiltä löytyy paljon ja monessa eri muodossa. Paljon lattiasta kattoon meneviä pellavaverhoja (pellava on suosikkini myös petivaatteissa). Marmoria, keramiikkaa ja kiveä eri muodoissaan, sileänä ja karhena, tummana ja vaaleana. Puuta tuomaan lämpöä ja pehmeyttä, sitä löytyy tuoleista, taulunkehyksistä ja erilaisista koristeyksityiskohdista.
  • Eklektisyys. En pyri noudattamaan mitään erityistä sisustustyyliä, koen että varminta on sisustaa kotia kaikella sellaisella mikä itseä miellyttää. Meiltä löytyy uutta ja vanhaa, vaaleaa ja tummaa sekä myös kallista ja edullista sulassa sovussa. Erilaiset tyylit yhdessä luovat kaunista kerroksellisuutta kotiin eikä tule tunne, että elää katalogissa. Pidän myös siitä, että joku huonekalu on muodoltaan jotenkin hauska tai poikkeuksellinen ja meillä tällaisen virkaa toimittaa muutama aksenttituoli.
  • Pyrkiminen vähemmän on enemmän -mentaliteettiin. Pyrin tähän jatkuvasti joskus paremmin ja joskus heikommin onnistuen. Pidän selkeydestä ja siitä, että varsinaiset huonekalut ovat aika simppeleitä, eikä niitä ole kovin montaa. Mutta koska rakastan jatkuvaa vaihtelua, olen päätynyt haalimaan kaikenlaisia kevyitä sivupöytiä ja jakkaroita, joilla tilaan saa tuotua mielenkiintoa ja vaihtelua ilman, että järjestystä tarvitsee vaihtaa kokonaan. 
  • Yksityiskohdat. Näihin tykkään panostaa! Heikkouteni ovat kauniit valaisimet, maljakot ja kynttilänjalat. Pyrin näissäkin kohtuuteen ja laittamaan kiertoon niitä mihin kyllästyn, joille ei ole selkeää paikkaa tai mitkä eivät pääse tarpeeksi usein esille. 
  • Leikkokukat, oksat ja kuivakukat. Meillä ei ole tällä hetkellä ainoatakaan viherkasvia, mutta tykkään ostaa säännöllisesti kukkakaupoista leikkokukkia ja yhdistellä niistä kauniita kimppuja hyödyntämällä kuivakukkia ja oksia. Tällä hetkellä kyllä haaveilen taas hankkivani yhden isomman viherkasvin!”
    *Toim. huom. Kirjoittamisen ja valokuvauksen välissä Henna olikin jo ehtinyt hankkia kauniin viherkasvin postauksen kuvia varten.

Hennan sisustamista voit seurata Instagramista @henna.kotona . Inspiraatiovaroitus.

Seuraa Hennaa Instagramissa @henna.kotona