5 syytä, miksi kevät on erinomaista aikaa myydä asunto

Vaikka asuntokauppa onkin käynyt viimevuosien aikana tasaiseen tahtiin vuodenajasta riippumatta, on silti todettava kevään olevan ehdottomasti sitä asuntokaupan kulta-aikaa. Pimeän ja harmaan talven jälkeen ensimmäiset aurinkoiset ja lämpimät päivät saavat mielen virkeäksi ja pesänrakennusvietti on monella huipussaan, joten myös ajatus uudesta kodista kiehtoo monia.

Kokosimme viisi syytä, miksi kevät on erinomaista aikaa myydä asunto!

  • Lisääntynyt valon määrä saa ostajat haaveilemaan uudesta kodista ja siksi asuntoesittelyissä käy paljon väkeä

Keväisin asuntoesittelyissä käy ostajia tavallista enemmän ja erityisesti omakotitaloissa sekä perheasunnoissa riittää vilskettä. Lisääntynyt valon määrä mahdollistaa näyttöjen pitämisen myös ilta-aikaan ja tunnelma asuntonäytöillä on iloisempi kuin esimerkiksi marraskuun pimeinä hetkinä.

  • Asunnon ikkunoista tulviva luonnonvalo helpottaa myyntikuvien ottamista ja saa asunnot näyttämään entistä valoisammilta.

Valoisat, realistiset ja ennen kaikkea laadukkaat myyntikuvat ovat avainasemassa asunnon myynnissä tänä päivänä. Kauniilla myyntikuvilla luodaan ensivaikutelma asunnosta ja näin ollen saadaan ostajien mielenkiinto heräämään. Kun luonnonvalo lisääntyy, näyttävät asunnot myyntikuvissakin entistä valoisammilta ja avarammilta. Laadukkaisiin myyntikuviin kannattaa ehdottomasti panostaa asunnon myynnissä.

  • Kevään lämmön myötä pihat pääsevät oikeuksiinsa vihertävine nurmikoineen ja istutuksineen. Lumien sulattua ostajan on myös helpompaa hahmoittaa tontin koko ja muoto.

Varsinkin rivi- ja omakotitaloissa sen oman pihan merkitys ostajalle on suuri. Niinpä lumien sulattua pihojen hahmottaminen on ostajalle helpompaa, kun pääsee näkemään kunnolla pihan tai tontin koon, muodon sekä mallin, missä menee nurmialueet, istutukset sekä muu kasvillisuus.

  • Koulujen lukukaudet lähenevät loppuaan, joten mm. lapsiperheiden on helpompaa ajoittaa muutto kesälomien ajalle. Näin lapset pääsevät aloittamaan uuden lukukauden mahdollisesti uudessa koulussa.

Lapsiperheiden kodinvaihdossa on otettava huomioon myös perheen pienimmät ja heidän päiväkoti- sekä koulukuviot. Siispä kodinvaihto ajoitetaankin usein keväälle, jotta muuttoa ei tarvitsisi hoitaa kesken lukukauden, vaan lapsi pääsisi aloittamaan uuden lukukauden mahdollisesti uudessa koulussa. Muutto on myös helpompi hoitaa kesälomalla kuin töiden ohessa.

  • Muutto on miellyttävämpää tehdä aurinkoisessa ja lämpimässä säässä kuin räntäsateessa.

Kyllä, tähän varmasti voi samaistua moni. Ehdottomasti miellyttävämpää kantaa huonekaluja aurinkoisessa säässä kuin räntäsateessa.

Mikäli harkitset asuntosi myyntiä, kutsu meidät kylään! Varaa maksuton arviokäyntisi tästä.