Muuttajan muistilista

Muuton valmistelu. Kilpailuta muuttopalvelu ja huolehdi muuttolaatikot, -kalusto ja -välineet (nokkakärryt, kantoliinat ym.). Huomioi muuttofirmojen kiireiset ajat, kuten viikonloput ja kuunvaihteet. Jos sinulla on tarve tilapäissäilytykselle, voit vuokrata varastotilaa.

Kilpailuta sähkösopimus ja kotivakuutus samalla, kun irtisanot vanhat sopimukset, muista kilpailuttaa uusi sähkösopimus sekä tarkastaa vakuutusyhtiöltäsi, onko vanha vakuutuksesi riittävä uuteen asuntoosi.

Irtisano tai siirrä Internet-yhteys. Paikkakunnan vaihtuessa huomioithan myös esimerkiksi kuntosali- sekä muut jäsenyydet.

Selvitä omakotitalon jätehuolto- ja vesisopimukset sekä öljy- tai kaukolämpötoimitussopimukset. Jos talossa on öljylämmitys, tarkasta öljyn määrä säiliössä.

Tee virallinen muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin hyvissä ajoin. Ilmoita uusi osoitteesi lisäksi työnantajalle, opiskelupaikkaan ja mahdollisiin yhdistyksiin joihin kuulut. Lähetä myös ystäville sekä sukulaisille tieto uudesta osoitteestasi sekä muista myös siirtää lehtitilaukset uuteen osoitteeseen.

Pyydä vara-avaimesi takaisin, jos ne ovat jollain tutullasi

Muistathan asunnon lisäksi tyhjentää myös ullakko- ja kellarikomeron, sekä autotallin, ja huolehtia kaikkien tilojen loppusiivouksesta.