Liiketila 827,00 m2 / 891,00 m2

Liike-, asuin- ja hotellirakennus+kesämyymälä+ravintolarakennus+liiteri+grillirakennus
Velaton myyntihinta:
1 300 000 €
Myyntihinta:
1 300 000,00 €

Esittelyssä monia mahdollisuuksia tarjoava kiinteistökokonaisuus Uudenkaupungin sydämestä!

Kahdesta kiinteistöstä muodostuva iso kokonaisuus, joka mahdollistaa usean eri alan liiketoiminnan ja asumisen vaivattoman yhdistämisen, sekä uusien rivitaloasuntojen rakentamisen kaupungin kärkipaikalle. Ravintolan liiketoiminta ei kuulu kauppaan.

Kiinteistöllä sijaitsee historiaa huokuva vuonna 1911 valmistunut kivirakenteinen pankkirakennus, vuonna 1862 valmistunut ravintolarakennus Juhla-Pooki, sekä liiteri, myyntikoju ja grillirakennus.

Päärakennuksena toimiva entinen pankkirakennus on historian saatossa muuttunut Gasthaus Pookin ravintolaksi, hotelliksi ja tyylikkääksi asunnoksi. Rakennuksen alakerrassa katutasossa sijaitsee Pookin ravintola asiakaspaikkoineen ja keittiöineen, sekä keskikerroksessa upea kaksitasoinen asunto, neljä majoitushuonetta ja iso neuvotteluhuone. Rakennuksen yhteydessä on myös myyntikoju.

Ravintolarakennuksena toimivassa Juhla-Pookissa on kolme ruokasalia, kaksi asiakas-wc:tä, isot keittiö- ja valmistustilat. Ullakkokerroksessa sijaitsevat toimisto- ja sosiaalitilat ja kellarissa iso viinikellari upeilla holvikaarilla. Liiteri on toiminut aikojen saatossa mm. näyttely- ja teatteritilana. Rakennus tarjoaa isot puitteet tapahtumien järjestämiseen lämpiminä vuodenaikoina ja katettu terassi rakennuksen edessä täydentää pihan asiakaspaikkojen määrää.

Puistomainen sisäpiha on rakennettu kivetyksin ja istutuksin idylliseksi ja viihtyisäksi pihakortteliksi.

Uusikaupunki on rannikkokaupunki Etelä-Suomessa. Se kuuluu Varsinais-Suomen maakuntaan ja Vakka-Suomen seutukuntaan. Uusikaupunki on seutukuntansa pääkeskus. Kaupunki tunnetaan muun muassa autotehtaasta ja ruutukaavaan perustuvasta puutalokeskustasta. Kaupungin keskustasta on suora yhteys merelle!

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti kaupungin vuonna 1617, joten Uusikaupunki on Suomen 12. vanhin kaupunki. Uudellakaupungilla on myös osansa Euroopan historiassa, sillä suuren Pohjan sodan rauha julistettiin siellä vuonna 1721. Uudenkaupungin keskustan lisäksi kaupunkiin kuuluvat entiset kunnat Uudenkaupungin maalaiskunta, Kalanti, Lokalahti ja Pyhämaa. Naapurikunnat ovat Kustavi, Laitila, Pyhäranta, Taivassalo ja Vehmaa.

Turkuun on matkaa n. 70 km, Raumalle n. 40 km ja Poriin alle 100 km.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Merja Tuomola puh. 0400 911 740 tai Henrik Haapakoski puh. 040 840 2725 ja kysy lisää!

Merja Tuomola
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT, Kaupanvahvistaja
puh. 0400 911 740 | merja.tuomola@aninkainen.fi

Henrik Haapakoski
Myyntipäällikkö LKV, LVV, KiAT, Kaupanvahvistaja
puh. 040 840 2725 | henrik.haapakoski@aninkainen.fi

Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy
Raisiontori 7, 21200 Raisio
www.aninkainen.fi

Kiinnostuitko?

Ota rohkeasti yhteyttä!
Oheisella lomakkella voit pyytää suoraan kohteen myyjältä lisätietoa kohteesta, kohteen asiakirjat tai varata ajan yksityisesittelyyn.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kohteen perustiedot

Tyyppi:
Liiketila
Kunta / kaupunki:
Uusikaupunki, Keskusta
Osoite:
Ylinenkatu 21, 23500, Uusikaupunki
Vapautumisen lisätiedot:
Vapautuminen sopimuksen mukaan

Rakennukset

Asuinpinta-ala:
827,00 m2
Kokonaispinta-ala:
891,00 m2
Rakennusvuosi:
1862
Rakennusmateriaali:
Kivi / Puu
Kattotyyppi / kate:
Mansardi- / Harjakatto. Pelti- / Huopakate
Kerrosluku:
3
Sauna:
Kyllä
Korjaukset:
Päärakennuksen ravintolaosan keittiön ja asiakas-wc:iden viemärit uusittu v. 2021 (sukitus). Muut rakennuksen viemärit saneerattu v. 2010. Katot maalattu v. 2019. Juhla-Pookin katto ja sokkelit uusittu v. 1989.
Lämmitys:
Kaukolämpö (päärakennus), suora sähkö (Juhla-Pooki)
Ilmanvaihto:
Koneellinen tulo- ja poisto (pl. majoitushuoneet, joissa painovoimainen ilmanvaihto). Liiterissä ei ilmastointikonetta.
Lisätietoja rakennuksista:
Päärakennuksen käyttötarkoitus hotelli / matkustajakoti, käytetään vakinaiseen asumiseen. Juhla-Pookin käyttötarkoitus ravintola, ruokala ja baari.
Keittiön varusteet:
Molemmissa ravintoloissa täydellisesti kalustettu keittiö. Asunnon keittiössä induktiotaso, astianpesukone, jääkaappi, liesituuletin, kalusteuuni, sekä massiivitammiovikaapistot, osassa lasiovet.
Makuuhuoneet:
Päärakennuksen asunnossa makuuhuone, työhuone ja takkahuone, jonka lattiat laminaattia ja seinät tapetoitu. Neljä majoitushuonetta, joiden lattiat suuremmaksi osaksi vanhaa, maalattua lankkua, seinissä tapetit.
Kylpyhuoneet:
Asunnon 1. kerroksessa ja ullakkokerroksessa kylpyhuone/wc. Majoitushuoneissa kylpyhuone/wc. Lattiat ja seinät laatoitettu.
Sauna:
Ullakkokerroksessa saunatilat, jossa oleskelutila tulisijalla, kylpyhuoneosasto suihkutilalla ja erillisellä wc:llä, sekä sauna, jossa lauteet, lasiovi ja heti valmis kiuas.
Energialuokka:
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.

Kiinteistö

Kiinteistötunnus:
895-2-6-24 ja 6-25
Tontin pinta-ala:
1 952,00 m2
Tontin omistus:
Oma
Kunta / kaupunki:
Uusikaupunki
Kylä / kaupunginosa:
Keskusta
Kunnallistekniikka:
Kiinteistöllä 895-2-6-24 kunnan vesiliittymä ja viemäriliittymä, sähköliittymä, valokuituliittymä
Rakennusoikeus:
840,00
Kaavoitustilanne:
Asemakaava
Lisätietoja kaavoituksesta:
ALT-1/s asuin-, liike- ja käsityöteollisuusrakennusten korttelialue ja KL5/s liikerakennusten korttelialue. Rakennukset suojeltu kaavassa (sr). Alueellinen suojelu (/s). Lisätietoa kaavoituksesta saa Uudenkaupungin kaupungilta.
Lisätiedot kiinteistöstä:
Myytävä kokonaisuus koostuu kahdesta kiinteistöstä, joiden kiinteistötunnukset, pinta-alat ja osoitteet ovat 895-2-6-25, pa. 993 m², Koulukatu 9 ja 895-2-6-24, pa. 959m², Ylinenkatu 21. Kiinteistöllä 6-24 sijaitsee v. 1911 rakennettu päärakennus, v. 1862 rakennettu Juhla-Pooki ja päärakennuksen yhteyteen jälkikäteen rakennettu myyntikoju. Kiinteistöllä 6-25 sijaitsee vanha liiteri- ja grillirakennus, lisäksi kiinteistölle on laadittu suunnitelma uudisrakennuksille (kaksi rivitaloa), joihin on mahdollista tutustua välitysliikkeen tiloissa. Ravintolan liiketoiminta ei kuulu kauppaan.

Asuinalue

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:
1 300 000,00 €
Kiinteistövero:
1 765,50 €/v
Sähkönkulutus:
Sähkönkulutus 84.804 kWh/v, kaukolämmönkulutus 138,5 MWh/v (vuonna 2020)
Muut ostajan maksut:
Varainsiirtovero 4%, sähkö-, vesi-, jätevesi- ja kaukolämpömaksut kulutuksen mukaan, jätehuoltomaksut