Mökki tai huvila 180,00 m2 / 264,00 m2

6h+tupakeittiö+keittiö+2 x wc+rantasauna+savusauna, Talousrakennus, jossa majoitustiloja
Velaton myyntihinta:
350 000 €
Myyntihinta:
350 000,00 €

Syväniemen Mäkituvan tarina alkoi elämään vuonna 1907, ja pitkän matkan kuljettuaan se alkoi näyttää väsymisen merkkejä, kunnes vuonna 2008 nykyiset omistajat ostivat paikan itselleen. Tästä alkoi uusi elämä Syväniemessä – SyVillan tarina ja tarinan toivotaan jatkuvan.

Kiinteistö soveltuu matkailuyrityksen tarpeisiin, niin kuin sitä on nykyistenkin omistajien toimesta jatkuvasti kehitetty. Tätä kiinteistöä rakennuksineen on huolella hoidettu ja kunnostettu perinteitä kunnioittaen, sen pihapiiriin on syntynyt maaseutumatkailun todellinen helmi. Soveltuu myös hyvin yksityiskäyttöön ympärivuotiseen asumiseen. Alue on nähtävyys ja kaikkia palveleva kokonaisuus. Rakennuksia on saneerattu uusiokäyttöön, mm. talousrakennus , jossa aikoinaan ammui lehmiä ja säilytettiin heinää, Nyt siellä valmistetaan ruokaa ja nautitaan ystävien kanssa yhdessäolosta, leireillään ja vietetään mm. tykypäivää. Talousrakennuksessa on kesäkeittiö uljaine ruokailutiloineen ja tietysti myös majoitustiloja. Pihapiirin vanha savusaunakin on saneerattu majoitustilaksi. Päärakennuksessa mahtuu majoittumaan isommallakin porukalla. Hugon tupa kutsuu illanviettoon ja tupakeittiössä on valmiudet valmistaa kätevästi isommallekin porukalle maittavat ateriat. Yläkerrasta löytyy myös minikeittiö ja sen tykötarpeet valmiina matkalaisten käyttöön. Kaikki nämä rakennukset sijaitsevat omalla 1,58 ha tontilla Tilaan kuuluu myös oma saari, nimeltään Pikkusaari. Sinne voi helposti soudella ja viettää nuotiotulen äärellä laatuaikaa. Mäkituvan tilan rakennukset ja iso tontti tarjoavat valmiit upeat puitteet matkailuyritykselle ja sen toiminnan kehittämiselle.

Kovesjärvi hiekkarantoineen on yksi Parkanon suurimpia järviä pinta-alaltaan 231 hehtaaria ja sijaitsee 148,5 metriä merenpinnan yläpuolella. Rantaviivaa on runsaat yhdeksän kilometriä ja saaria viisi. Järvi on suhteellisen matala, johon osaltaan on vaikuttanut se, että järven vedenpintaa on laskettu 1930-luvun alussa. Kovesjärvi on säilynyt muutoin luonnontilaisena. Siihen laskee ainoastaan yksi isompi puro Ahvenlammesta. Rannat ovat pääosin havumetsää, ainoastaan etelärannalla on pieniä peltoalueita. Vedet purkautuvat Kovesjokea pitkin länteen kohti Pohjanlahtea. Kovesjärvi on Häädetkeitaan Natura-alueen välittömässä läheisyydessä. Pirttiluoma ja Kovesjoki ovat lailla suojattuja Natura-alueeseen kuuluvia erityisiä pienvesiä. Kovesjärven ekologinen tila on erinomainen ja virkistyskäyttöluokituksen mukaan järvi kuuluu luokkaan hyvä. Kovesjärven vesien vesiensuojeluyhdistys ry on ollut vuosia erityisen aktiivinen järven kunnon puolesta toimija.

Kovesjärven upea ranta tarjoaa kauneutta silmille ja sielulle. Rantasauna porealtaineen kutsuu kylpemään ja nauttimaan luonnon kauneudesta ilta-auringon paistaessa. Omaa rantaviiva on n. 170 m.

Tutustu kohteeseen myös osoitteessa:
www.syvilla.fi

Kohdetta välittää:
Taina Vesterinen, LKV, KiAT
040 300 4329

Oheisella lomakkella voit pyytää suoraan kohteen myyjältä lisätietoa kohteesta, kohteen asiakirjat tai varata ajan yksityisesittelyyn.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kohteen perustiedot

Tyyppi:
Mökki tai huvila
Kunta / kaupunki:
Parkano, Kovesjärvi
Osoite:
Syväniementie 119-47, 39700, Parkano
Vapautumisen lisätiedot:
1.11.2021 jälkeen/sopimuksen mukaan

Rakennukset

Asuinpinta-ala:
180,00 m2
Kokonaispinta-ala:
264,00 m2
Rakennusvuosi:
1907
Rakennusmateriaali:
Puurunkoinen, lautaverhous
Kattotyyppi / kate:
Harja/peltikate
Kerrosluku:
2
Parveke:
Kyllä
Sauna:
Kyllä
Kuntoluokitus:
Hyvä
Lämmitys:
Sähkö, ilmalämpö, tulisijat
Ilmanvaihto:
Painovoimainen, alakerrassa. Yläkerrassa koneellinen poisto, toimii sähköllä, katolla koneisto.
Lisätietoja rakennuksista:
Päärakennus saneerattu kokonaisuudessaan, mm. salaojitus ja vesijohto sekä viemäröinti v. 2009, Yläkerta valmistunut v. 2012. Alakertaan rakennettu vanhasta tallista huone. Saneeratussa talousrakennuksessa on majoitustiloja (8 hengelle, majoitustilojen seinät ja lattiat ovat uusittu ja eristetty v. 2018. Ikkunat uusittu v. 2020), sekä upea kesäkeittiö ruokailutiloineen, Rakennuksen edustalla laaja terassi kalusteineen sekä erillinen grillikatos. Vanha savusauna saneerattu 8 hengelle majoitustilaksi. Rantasauna valmistunut v. 2010. Rantasaunan pesuhuoneessa lattialämmitys, vesivaraaja ja suihku. Pukuhuoneessa takka ja saunan yläpuolella parvi. Lasitettu terassi. Rantasaunan edustalla olevaan terassiin integroituna kylpytynnyri ja ulkoporeallas. Saunan pesuvedet johdetaan imeytyssäiliön kautta imeytyskenttään. Savusauna jonka edessä on katettu ja lasitettu vilvoittelutila. Savusauna on valmistunut v. 2017. Puucee. Huvimaja 15 hengelle. Kasvihuone. Varasto ja erillinen puusuoja. Käyttövesi, juomakelpoinen. Porakaivo (250 m) ,päärakennukseen vesi. Rengaskaivo saunalla. Käyttöveden suodatinjärjestelmä käytössä päärakennuksessa ja saunalla. Sisätilojen wc-jätevedet johdetaan umpisäiliöön ( 11 m3 ). Keittiövedet ja suihkuvedet johdetaan imeytyssäiliön kautta imeytyskenttään.
Keittiön varusteet:
Alakerta: Tupakeittiö 2 x jääkaappi/pakastin, induktioliesi kiertoilmauunilla, mikroaaltouuni, astianpesukone, avotakka. Yläkerta: Ruokailutila, minikeittiö, kiertoilmauuni, jääkaappi, mikroaaltouuni sekä kamiina.
Olohuone:
Alakerta: "Hugon tupa", jossa lakattu lankkulattia ja tapetoidut seinät. Varaava pystyuuni, ilmalämpöpumppu. Kolmella sivulla ikkunat. Yläkerta: Yhdistetty olohuone ja makuuhuone. Maalattu lautalattia ja paneloidut maalatut seinät.
Makuuhuoneet:
Alakerta: Makuuhuone, 1 x toimistohuone/makuuhuone, jossa varaava pystyuuni. Lakattu lankkulattia. Yläkerta: Kaksi erillistä makuuhuonetta. Olohuone/makuuhuone yhdistelmä. Huoneissa maalatut lautalattiat sekä paneeliseinät.
Kylpyhuoneet:
WC: Kylpyhuone ja wc-tilat Alakerta: Kaakeloitu lattia- ja seinäpinta, lattialämmityksellä. Wc-istuin, pesukoneliitäntä, vesivaraaja, peilikaappi. suihku ja lavuaari. Yläkerta: Paneeliseinät ja muovimatto lattiassa. Wc-istuin, peilikaappi ja lavuaari
Sauna:
Savusauna sekä rantasauna, poreallas ja kylpytynnyri,
Energialuokka:
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.

Kiinteistö

Kiinteistötunnus:
581-437-12-16
Tontin pinta-ala:
15 800,00 m2
Tontin omistus:
Oma
Tilan nimi:
Uusi Syväniemi
Kunta / kaupunki:
Parkano
Kylä / kaupunginosa:
Kovesjärvi
Kunnallistekniikka:
Sähköliittymä
Kaavoitustilanne:
Ei kaavaa
Lisätietoja kaavoituksesta:
Parkanon kaupunki

Asuinalue

Alueen palvelut:
Kauppa: n. 14 km

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:
350 000,00 €
Kiinteistövero:
800,00 €/v
Sähkönkulutus:
n. 35 000 khW/v
Muut ostajan maksut:
Varainsiirtovero 4 %, kaupanvahvistajan palkkio 120 €, tiemaksut 60 €/v, jätemaksut 280€/tyhjennyskerta.