Omakotitalo 324,00 m2 / 450,00 m2

6h+ruokailuh+oleskeluh+2k+3wc+3aula+2kuisti+avoullakko+saunarak:sauna+ph+takkah+majoitush+autotalli/varasto+pannuh+öljys; Pihamökki; Maakellari; Riihibaari; Savusauna
Velaton myyntihinta:
222 000 €
Myyntihinta:
222 000,00 €

NYT HUOMIO, HUOMIO OSTAJAT: PÄÄRAKENNUKSEEN ON V.2020 UUSITTU VESIKATE KATON SADEVESIJÄRJESTELMINEEN KAUPPAHINTAAN!

VARAA YKSITYISESITTELY TÄHÄN MONIPUOLISEEN IDYLLISEEN MAASEUTUYRITYSKIINTEISTÖÖN, JOKA SOVELTUU MAINIOSTI MYÖS VAKITUISEEN ASUIN- JA VAPAA -AJAN KÄYTTÖÖN!

Myydään suosittu, hyvämaineinen Pohjantilan leiri- ja juhlakeskus kaikkine 1890-luvun Rustholli -päärakennuksineen, piha- ja savusaunoineen, muine majoitustiloineen ja -tarvikkeineen, omine ruopattuine lampineen ja GOODWILL-arvoineen noin 1 ha:n tasaisine pihapiiri- sekä metsämaastoineen Kauhanojan pitäjässä noin 5 km:n päästä Loimaan ydinkeskustan palveluista.

Hyvämaineisella Pohjantilan leiri- ja juhlakeskuksella on tällä hetkellä 30-paikkainen majoituslupa ja lupa 500 henkilön suuruisten yleisötilaisuuksien järjestämiseen.

Kiinteistön lisäksi ostajan on mahdollisuus saada käyttöönsä Pohjantila-nimen käyttöoikeus, domain, valmiit nettisivut, sähköposti, asiakasrekisteritiedot, asiakastilojen sängyt, ruokailukalustot, buffet-vaunu, gn-vuoat, astiastot ja ruoanvalmistusvälineet, tarjoiluvälineet sekä yleinen sisustus kuten matot, verhot ym. liinavaatteet sekä Aginyn agilityesteet yhteishintaan 5.000 euroa.

Pohjantilan asiakaskuntana on ollut viime vuosina runsaasti erilaisia majoitusryhmiä mm. pääkaupunkiseudulta, kuten koirayhdistyksiä, kaniyhdistyksiä, sekä juhla- ja illanistujaisseurueita, samoin kuin yksittäismatkailijoita aina ulkomaita myöten. Vuosittain majoittujia on ollut yli 500.

Pihasaunarakennukseen on uusittu vuonna 2016 sekä lämmitys- että käyttövesiputket pintaan sekä runkovesiputkeen asennettu saattolämpöputki, joka pitää putket sulana talvellakin. Rustholli -päärakennukseen on myös uusittu samoin v.-16 käyttövesiputket pintaan. Kiinteistöllä on kunnan vesi, umpisäiliö, sakokaivot (2kpl) ja jätevesijärjestelmä on kunnan vuonna 2015 rakennusluvassa hyväksymä.

Rustholli-päärakennuksessa on tällä hetkellä kolme erillistä tilavaa huonetta majoituskäyttöön, joissa on vuodepaikkoja yhteensä 19. Yhdessä majoitushuoneista on lisäksi omatoimimatkailijoita varten oma keittiö. Piharakennuksessa on huone kahdelle, ja lisäksi pihassa on vuonna 2018 rakennettu kevythirsinen pihamökki majoituskäyttöön, ja siinä on tilaa kahdelle. Myös saliin saa tarvittaessa vuoteet kahdelle.

Tämän maineikkaan Pohjantilan leiri- ja juhlakeskuksen sijainti on myös erittäin oivallinen, sillä se on vain n.5km Loimaan kaupungin palveluista ja Pohjantila lisäksi on Helsinki-Turku-Tampere-Pori-Rauma -asiakaskunnan antamassa keskiössä. Loimaan keskustassa on mm. juna-asema (Turku-Tampere juna pysähtyy), CM, Prisma, Lidl, Motonet ym. monipuoliset palvelut.

Tämän supisuomalaiseen upeaan 100-vuotiseen maalaisidylliin pohjautuvan Pohjantilan toiminta on ollut jo 8 vuoden ajan ympäri vuotista. Nykyisellä omistajalla on myös käyttöoikeus tilan ympärillä oleviin monipuolisiin n.100 hehtaarin metsämaastoihin ja tarvittaessa käytössä on ollut myös peltoaluetta. Omistaja antaa tarvittaessa perehdytyksen ensi kesän leirien aikana uusille yrittäjille.

Runsas, kunnostettu, nykyaikaistettu ja idyllinen rakennuskanta herttaisine maalaispihapiireineen ja lampineen antavat hyvät edellytykset monipuoliseen ja menestyksekkääseen yritystoimintaan niin majoitus- kuin ravitsemus- että tapahtumapalveluiden tuottamiseen. Tämä Pohjantila sopii myös vakituiseen asuin- ja vapaa-ajan käyttöön.

Tervetuloa tutustumaan myös paikan päälle tähän idylliseen Pohjantilan Rustholli -kiinteistöön!

Tiedustelut ja esittelyt: Ella Välimäki, puh. 0400 458 357 tai ella.valimaki@aninkainen.fi!

Kiinnostuitko?

Ota rohkeasti yhteyttä!
Oheisella lomakkella voit pyytää suoraan kohteen myyjältä lisätietoa kohteesta, kohteen asiakirjat tai varata ajan yksityisesittelyyn.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kohteen perustiedot

Tyyppi:
Omakotitalo
Kunta / kaupunki:
Loimaa, Kauhanoja
Osoite:
Joenperäntie 262, 32200, Loimaa
Vapautumisen lisätiedot:
Maaliskuu 2022

Rakennukset

Asuinpinta-ala:
324,00 m2
Kokonaispinta-ala:
450,00 m2
Rakennusvuosi:
1890
Rakennusmateriaali:
Päärakennus täyttä hirttä myös tasakerrasta ylöspäin.
Kattotyyppi / kate:
Päärakennus/Harja/pelti/2020. Pihasaunarakennus/Varttikate/80-luku. Riihibaari/pärekatto/2014.
Kerrosluku:
2
Sauna:
Kyllä
Kuntoluokitus:
Tyydyttävä++
Korjaukset:
HUOM HUOM: Kauppahintaan on uusittu päärakennuksen vesikate katon sadevesijärjestelmineen vuoden 2020 aikana! Kiinteistön lämmitysjärjestelmään on uusittu vuonna 2013 lämmityskattila (Jämä/öljy/sähkö) ja vuonna 2016 pihasaunarakennukseen on uusittu myös käyttövesi- ja lämmitysputket pintaan. Pihasaunarakennuksessa on tehty pintaremontit 2000-luvulla. Päärakennukseen on uusittu myös käyttövesiputket pintaan v-16. Öljysäiliöt ovat myös jo lasikuituisia (4kpl/à 1500l). Päärakennuksen lisäeristys ja pintaremontit on tehty pääosin 1970-luvulla. Lämpökamerakuvauksen tuloksena on päärakennuksen kylmäilmataskut tiivistetty 2010-luvulla. Päärakennuksen ruokasali/olohuonetila ja majoitushuoneita pintaremontoitu v.2016-2019. Lähdepohjainen lampi ruopattu vuonna 2018. Riihibaarin pärekatto kunnostettu vuonna 2014.
Lämmitys:
Pihasaunarakennuksessa vesikeskuslämmitys (öljy/sähkö), päärakennuksessa ilmalämpöpumppu ja irtopatterit.
Ilmanvaihto:
Painovoimainen.
Lisätietoja rakennuksista:
Rustholli -päärakennuksessa siistit tapetoidut, maalatut tai puolipaneloidut seinäpinnat ja lattioissa muovimattoa. Isossa ruokasalissa/olohuoneessa on komea maalattu lankkulattia. Pihasaunarakennuksen pintamateriaaleina laattaa ja puolipaneelia. Asiakas-wc-tiloissa muovimattoa, puolipaneelia ja tapettia. Yksityis-wc-tilassa laattaa, puolipaneelia ja muovimattoa. Pihamajoitusmökissä kauttaaltaan hirsiseinät ja lautalattiat. Riihibaarissa jyhkeän komeat hirsiseinät ja lautalattiat. Päärakennus on tuulettuvalla rossipohjalla luonnonkiviperustuksin. Pihasaunarakennus on pääosin yhdellä laatalla. Myyjä teetättää energiatodistuksen viivytyksittä.
Keittiön varusteet:
Pohjantilan leiri- ja juhlakeskuksen Rustholli -päärakennuksen keittiössä ja keittiön aputiloissa keraaminen sähköliesi, hormiliesituuletin, astianpesukone, pakastin- ja jääkaappitilaa runsaasti, työpöytätilaa ja luonnon vihreät retrokeittiökaapistot. Päärakennuksen majoitushuoneen keittiössä on 4-levyinen sähköliesi, liesituuletin, jääkaappi, mikro, tiskialtaat ja vaaleat siistit keittiökaapistot omatoimimatkailijoita varten.
Kylpyhuoneet:
Erillisen pihasaunarakennuksen erillisissä kylpy-, sauna-, pukuhuone- ja wc-tiloissa tuplasuihku, vedeneristys, puulämmitteinen kiuas, sähkökiuasvalmius, avotakka, lavuaari ja wc-istuin. Päärakennuksessa on myös asialliset kaksi asiakas-wc:tä ja yksityis-wc-tiloissa tilaa pyykkinoneelle ja kuivausrummulle, sekä pesukoneliitännät. Lammenrannalla on idyllisen grilliriihen lisäksi myös pyöröhirsinen tunnelmallinen puulämmitteinen savusauna.
Sauna:
Tilalla on pihasauna ja oman lammen rannalla on myös savusauna.
Energialuokka:
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.

Kiinteistö

Kiinteistötunnus:
430-415-1-64
Tontin pinta-ala:
11 426,00 m2
Tontin omistus:
Oma
Tilan nimi:
Pohjantila
Kunta / kaupunki:
Loimaa
Kylä / kaupunginosa:
Kauhanoja
Kunnallistekniikka:
Sähkö- ja vesiliittymä. (Sähköliittymän koko 3x35)
Rakennusoikeus:
1 000,00
Kaavoitustilanne:
Yleiskaava
Lisätiedot kiinteistöstä:
Pohjantila -nimisellä kiinteistöllä metsärasitetie (Vaaranmaan metsäautotie, jossa Pohjantilan kiinteistö on osakkaana). Kiinnitykset 160.000 euroa.

Asuinalue

Alueen palvelut:
Kauppa: Loimaan ydinkeskustan monipuoliset palvelut juna-asemineen (Turku-Tampere -juna pysähtyy) n.5km, Turkuun n.60km, Tampereelle ja Raumalle n.100km ja Helsinkiinkin vain n.150km. Koulu: Loimaalla monipuoliset päiväkoti/koulupalvelut: esim. päiväkoti (2-6v) ja ala-aste (1-6lk) Kauhanojan koululla n.4,2km. Ylä-asteelle n.7km.

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:
222 000,00 €
Kiinteistövero:
448,00 €/v
Sähkönkulutus:
Öljyä n.1500l/v ja n.27000 kWh/v.
Muut ostajan maksut:
Puhtaanapito n.260 e/v. Vesimaksu n.400e/v. Muut ostajan maksut kaupantekoon liittyen: mahdollinen kuntokartoitusmaksu 1/2, kaupanvahvistusmaksu 1/2, varainsiirtovero 4%, lainhuudatuskustannukset ja sähköisten panttikirjojen merkintäkulut.