Omakotitalo 300,00 m2 / 550,00 m2

5h+tupak+2aulaa+2kuistia+avovintti+luhtirak.(3aittaa+parveke+at-liiteri+jääaitta)
Velaton myyntihinta:
58 000 €
Myyntihinta:
58 000,00 €

VARAA TARVITTAESSA YKSITYISESITTELY TÄHÄN AINUTLAATUISEEN RAKENNUSPERINTÖKOHTEESEEN NUMEROSTA 0400 458 357/Ella Välimäki TAI SÄHKÖPOSTITSE: ella.valimaki@aninkainen.fi!

Kiertokoulun aikainen miltei autenttinen täysin putkivapaa hirsipirttikiinteistö luhtiaittarakennuksin, syreenien ja juhannusruusujen katveessa noin 2350 m² tontilla hyvien valaistujen asfalttiteiden varrella Liedon Tarvasjoen kyläkeskuksessa.

Kiinteistön 1800-luvun alussa kiertokoulun nähneessä päärakennuksen kaikissa tiloissa on edelleen puulämmitteiset varaavat tulisijat jäljellä, tupakeittiössä mm. leivinuuni/hella ja salissa iso muuristo, savupiiput (2kpl) on kuitenkin katkaistu aivan vesikatteen rajasta vuonna 2005 tehdyssä vesikateremontissa. Kaikki päärakennuksen lattiat ovat isohkoa lankkulattiaa ja tupakeittiössä on myös komeat aidot hirsiseinät, alkuperäiset sisäkattotykötarpeet mm. leipävartaat ja kehruulankahahlo sekä yhdessä makuuhuoneen sisäkatossa on myös ornamentiikkaa. Päärakennuksessa on myös mm. alkuperäiset ikkunapokat ja autenttinen toisen kuistin susiluukku on myös säilynyt.

Luhtiaittarakennuksessa on mm. kaksi erillistä aittatilaa ja jääaitta. Päärakennuksessa on ollut sähköt, mutta eivät enää ole toiminnassa. Päärakennuksen ulkovuori on uusimisen tarpeessa, hirsikehikkoa täytynee uusia paikoin ja tulisijat tulee tutkituttaa sekä pihaluhtiaittarakennusta kunnostaa. Molemmat rakennukset ovat suojeltuja ja hyvissä ajoin ennen saneerauksin aloitusta on oltava yhteydessä Varsinais-Suomen alueelliseen vastuumuseoon Turun museokeskukseen ja Varsinais-Suomen ELY-keskukseen myös mahdollisten rakennusperinnön avustustenkin haun kannalta (kts. "Avustukset rakennusperinnön hoitoon" -nettisivusto). Aivan pärevalaistuksen aikaan ei tarvitse jäädä tällä kiertokoulunkin aikaisella kiinteistöllä, sillä alueella on myös VALOKUITUMAHDOLLISUUS!

Tarvasjoen keskusta kävelymatkan päässä (n.150 – 300m), jossa mm. päivähoitopaikat, ruokamarket ja pankki. Tarvasjoenkoululle n.1,7km (luokat 1-9) ja Tarvasjoelle on myös mm. jäähalli. Kiinteistön lähellä on myös hyvät ulkoilu/luontoharrastusmahdollisuudet: Tarvasjoen luontopolulle n.0,5km ja Liedon Aseman Nautelankosken luontopolulle n.20km ja Kurjenrahkan kansallispuistoon (Kuhankuonon luontopolulle) n.35km sekä Liedon keskustaan n.15km , Auraan n.16km, Saloon ja Turkuunkin vain n.30km. Liedon keskustan Lietohallilla (n.18km) myös hyvät erikoisharrastusmahdollisuudet mm. seinäkiipeilyyn ja hallin ympäristössä maastopyöräilyyn (MTB -harrasterata ja vaativampi MTB XCO -kilparata (MoutainBike Cross Country Olympic -laji). Liedossa on myös kaksi frisbeegolf-rataa (vaativuustasot A1 ja A3).

TULEEKO TÄSTÄ SINUN RAKENNUSPERINTÖHIRSITALOSI?

Tiedustelut ja esittelyt: Ella Välimäki, puh. 0400 458 357 sekä ella.valimaki@aninkainen.fi!

Kiinnostuitko?

Ota rohkeasti yhteyttä!
Oheisella lomakkella voit pyytää suoraan kohteen myyjältä lisätietoa kohteesta, kohteen asiakirjat tai varata ajan yksityisesittelyyn.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kohteen perustiedot

Tyyppi:
Omakotitalo
Kunta / kaupunki:
Lieto, Tarvasjoki
Osoite:
Hämeen Härkätie 600, 21450, Lieto
Vapautumisen lisätiedot:
Heti vapaa.

Rakennukset

Asuinpinta-ala:
300,00 m2
Kokonaispinta-ala:
550,00 m2
Rakennusvuosi:
1800
Rakennusmateriaali:
Hirsi.
Kattotyyppi / kate:
Harja/pelti (v.2005).
Kerrosluku:
1
Kuntoluokitus:
Välttävä
Korjaukset:
Vesikate uusittu v.2005 ja savupiiput katkaistu aivan vesikatteen alapuolelta.
Lämmitys:
Puulämmitys (5 varaavaa takkaa).
Ilmanvaihto:
Painovoimainen.
Lisätietoja rakennuksista:
Päärakennuksen perustukset ovat luonnonkiveä ja alapohja on altatuulettuva. Molemmat rakennukset ovat kiinteistöverotuksessa merkitty varastorakennuksiksi. Myyjä teetättää energiatodistuksen viivytyksettä.
Keittiön varusteet:
Kiertokoulunkin nähneessä autenttisessa tupakeittiössä puulämmitteinen leivinuuni/hella, pärepidike, puinen lautasteline ja sisäkatossa on myös leipäorret, vanhan ajan kattovinssi sekä kehruulankahahlo. Keittiön lattiassa komeat alkuperäiset lankut ja muiden huoneiden lattioissa myös lankkulattiat. Tupakeittiön seinät aitoa isoa hirttä, muiden huoneiden seinissä pinkopahvit ja niiden alla aito hirsiseinä sekä toisen eteisaulan seinässä vielä hieman jopa alkuperäistä olkisavipintaa.
Energialuokka:
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.

Kiinteistö

Kiinteistötunnus:
838-401-4-279
Tontin pinta-ala:
2 350,00 m2
Tontin omistus:
Oma
Tilan nimi:
Vanhatalo
Kunta / kaupunki:
Lieto
Kylä / kaupunginosa:
Tarvasjoki
Kunnallistekniikka:
Kiinteistöllä ei ole sähkö-, vesi- tai viemäriliittymää, mutta sähkö-, vesi- ja viemärilinjaukset ovat tarvittaessa lähistöllä.
Rakennusoikeus:
260,00
Kaavoitustilanne:
Asemakaava
Lisätiedot kiinteistöstä:
Vanhatalo -nimisellä kantatilalla 16.818 euron kiinnitykset, jotka eivät seuraa tämän määräalakaupan mukana. Määräalalla tulee olemaan tierasite. Määräalalla tulee olemaan määräalan mukainen osuus yhteiseen vesialueeseen (838-401-876-1/Paimionjoki).

Asuinalue

Alueen palvelut:
Kauppa: Tarvasjoen keskusta kävelymatkan päässä (n.150 - 300m), jossa mm. päivähoitopaikat, ruokamarket ja pankki. Tarvasjoenkoululle n.1,7km (luokat 1-9) ja Tarvasjoelle on myös mm. jäähalli. Liedon keskustaan n.15km, Auraan n.16km, Saloon ja Turkuunkin vain n.30km. Hyvät ulkoilu/luontoharrastusmahdollisuudet: Tarvasjoen luontopolulle n.0,5km ja Liedon Aseman Nautelankosken luontopolulle n.20km ja Kurjenrahkan kansallispuistoon (Kuhankuonon luontopolulle) n.35km. Liedon keskustan Lietohallilla (n.18km) myös hyvät erikoisharrastusmahdollisuudet mm. seinäkiipeilyyn ja hallin ympäristössä maastopyöräilyyn (MTB -harrasterata ja vaativampi MTB XCO -kilparata (MoutainBike Cross Country Olympic -laji). Liedossa on myös kaksi frisbeegolf-rataa (vaativuustasot A1 ja A3).

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:
58 000,00 €
Kiinteistövero:
47,00 €/v
Sähkönkulutus:
Polttopuita n.20m³/v ja sähkömenekki n.23000 kWh/v.
Muut ostajan maksut:
Muut ostajan maksut kaupantekoon liittyen: mahdollinen kuntokartoitusmaksu 1/2, kaupanvahvistusmaksu 1/2, varainsiirtovero 4%, määräalan lohkomis- ja lainhuudatuskustannukset.